ГоловнаВійськові технологіїВ Україні розпочалося серійне виробництво дронів з «машинним зором»

В Україні розпочалося серійне виробництво дронів з «машинним зором»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

В Україні стартувало серійне виробництво FPV-дронів із функцією самонаведення і тепловізійною камерою для розпізнавання цілей. Про це в ефірі “Армії ТВ” розповів Олексій Бабенко з компанії Vyriy Drone.

Подробиці

Зазначені БПЛА стали основою курсу “Народний FPV”, який уже пройшли десятки тисяч українців.

За словами Бабенка, до кінця травня планується відвантажити кілька тисяч таких “пташок” (кінцевий обсяг залежить від поставок комплектуючих). FPV-дрони компанії використовують тепловізійні камери, що значно полегшує розпізнавання цілей системами комп’ютерного зору.

Серійне виробництво дронів з

– Тепловізори дають змогу ефективно знаходити замасковану техніку та піхоту, що є одним із найскладніших завдань, – пояснив топ-менеджер.

Система “машинного зору” є додатковою надбудовою для звичайних БПЛА, даючи змогу FPV-дронам автоматично захоплювати цілі без втручання пілота, що підвищує ефективність і допомагає обходити ворожі системи РЕБ. Розробка автопілота для коптерів також виявилася складним завданням, але була успішно вирішена.

Виробничі потужності Vyriy Drone децентралізовані по всій Україні, перевагу віддають найбільш захищеним системами ППО містам. Компанія вживає заходів для убезпечення місць складання безпілотників від можливих атак і викрадення технологій російськими окупантами.

Головні новини: