ГоловнаВійськові технологіїВідео знищення нового російського БТР потрапило до Мережі

Відео знищення нового російського БТР потрапило до Мережі

У бойових діях на Донеччині українські військові змогли знищити російський гусеничний бронетранспортер БТР-МД “Ракушка”. Підтверджувальне відео опубліковано в Х-мережі. Атака сталася поблизу Часів Яру на Бахмутському напрямку.

Подробиці

На кадрах з українського безпілотника видно, як кормова частина ворожого бронетранспортера охоплена полум’ям. Причина ураження машини поки що невідома, проте експерти говорять про влучання одного або кількох FPV-дронів.

Відео знищення новітнього російського БТР потрапило в Мережу

БТР-МД “Ракушка” використовується в російських повітряно-десантних військах і активно застосовується на території України з початку повномасштабного вторгнення. Втрати бронетранспортерів цього типу неодноразово фіксувалися раніше.

Крім того, українські військові також захоплювали такі машини як трофеї. У 2023 році один із таких БТР-МД був відновлений волонтерами і перетворений на санітарну машину для 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

БТР-МД “Ракушка” являє собою плаваючий авіадесантний бронетранспортер, створений на базі БМД-4М підприємством “Курганмашзавод”. Машина має масу 13,2 тонни і бронювання проти куль. Потужний двигун дає змогу досягати максимальної швидкості 71 км/год. автошляхами і 45-50 км/год. на пересіченій місцевості.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно