ГоловнаВійськові технологіїПентагон готує для потреб ЗСУ авіабомби для ударів по російських системах РЕБ

Пентагон готує для потреб ЗСУ авіабомби для ударів по російських системах РЕБ

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Міноборони США уклало договір із групою SARA (акронім від Scientific Applications and Research Associates) на купівлю сенсорів для виявлення засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS (ін. назв. HOJ) і встановлення головок самонаведення підвищеної дальності на керовані авіабомби JDAM-ER на суму $23,5 млн.

Подробиці

Оновлені авіабомби зможуть бити не тільки по засобах РЕБ, а й націлюватися на відповідні станції.

Частину таких комплектів, згідно з умовами контракту, передадуть Україні, однак деталі щодо кількості та термінів поставки не уточнюються.

Пентагон готує для потреб ЗСУ авіабомби для ударів по російських системах РЕБ

Комплекти Home-on GPS являють собою засоби протидії та ураження ворожих засобів РЕБ. Інформації про “дітище” SARA у відкритому доступі небагато. Одна з відомих подробиць – перша згадка у 2018 році. Прилади цього типу належать до класу компактних і відносно недорогих пристроїв, які можуть бути легко інтегровані в наявні системи наведення авіаційного озброєння.

Комплекти HOJ пройшли випробування в грудні 2020 року в рамках програми “Золота орда” ВПС США і були успішно протестовані. Крім того, редакція The Drive підкреслює, що це рішення Пентагону ухвалено незабаром після того, як було визнано неефективність GLSDB на полі бою в Україні через протидію російських засобів радіоелектронної боротьби.

Пентагон готує для потреб ЗСУ авіабомби для ударів по російських системах РЕБ

На думку деяких аналітиків, у майбутньому комплекти HOJ для Збройних сил України можуть бути інтегровані в інші види озброєння, такі як протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM.

Головні новини: