Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаВійськові технологіїНімецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження

Німецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження

Німецька компанія Hensoldt готується зробити черговий значущий крок у зміцненні безпеки України. Суть прийнятого напередодні рішення – надання 6-и додаткових радарів повітряного спостереження TRML-4D для потреб ППО.

Детально

Цей крок, як зазначається на офіційному сайті виробника, здійснюється в рамках співпраці з Міноборони України, а фінансування забезпечується владою ФРН у рамках анонсованої раніше цільової програми військової допомоги. Загальна вартість контракту, згідно з відкритими даними, перевищує €100 млн.

Німецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження TRML-4D

Радари TRML-4D, поставка яких запланована на поточний рік, покликані значно посилити спроможності ППО України, особливо в контексті постійних загроз з боку російських ракетних атак і безпілотників.

Поставки багатофункціональних радіолокаційних станцій TRML-4D на потреби ЗСУ стартували в жовтні-2022. Від початку поточного року офіційний Берлін передав Україні одну РЛС TRML-4D у рамках попереднього пакета військової допомоги. Це стало частиною контракту, підписаного в червні 2023 року, про надання чотирьох радарів із поставками протягом усього 2024 року.

За словами спікерів Hensoldt, наразі у компанії є низка контрактів на виробництво понад півсотні одиниць обговорюваних радарів для різних замовників.

Німецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження TRML-4D
TRML-4D

TRML-4D являє собою останню версію радара середньої дальності з сімейства TRML, розробленого компанією Hensoldt у 2018 році. Устаткування використовує передові цифрові технології радіолокації та забезпечує виявлення, відстеження і класифікацію різних типів повітряних цілей.

Радар оснащений активною фазованою антенною решіткою (АФАР) з електронним скануванням на основі приймально-передавальних модулів з нітриду галію (GaN). Прилад здатний виявляти крилаті ракети, а також літаки і вертольоти, що маневрують або летять на низькій висоті, забезпечуючи швидке і точне виявлення і відстеження до 1500 цілей у радіусі до 250 км.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярне