ГоловнаВійськові технологіїНімецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження

Німецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Німецька компанія Hensoldt готується зробити черговий значущий крок у зміцненні безпеки України. Суть прийнятого напередодні рішення – надання 6-и додаткових радарів повітряного спостереження TRML-4D для потреб ППО.

Детально

Цей крок, як зазначається на офіційному сайті виробника, здійснюється в рамках співпраці з Міноборони України, а фінансування забезпечується владою ФРН у рамках анонсованої раніше цільової програми військової допомоги. Загальна вартість контракту, згідно з відкритими даними, перевищує €100 млн.

Німецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження TRML-4D

Радари TRML-4D, поставка яких запланована на поточний рік, покликані значно посилити спроможності ППО України, особливо в контексті постійних загроз з боку російських ракетних атак і безпілотників.

Поставки багатофункціональних радіолокаційних станцій TRML-4D на потреби ЗСУ стартували в жовтні-2022. Від початку поточного року офіційний Берлін передав Україні одну РЛС TRML-4D у рамках попереднього пакета військової допомоги. Це стало частиною контракту, підписаного в червні 2023 року, про надання чотирьох радарів із поставками протягом усього 2024 року.

За словами спікерів Hensoldt, наразі у компанії є низка контрактів на виробництво понад півсотні одиниць обговорюваних радарів для різних замовників.

Німецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження TRML-4D
TRML-4D

TRML-4D являє собою останню версію радара середньої дальності з сімейства TRML, розробленого компанією Hensoldt у 2018 році. Устаткування використовує передові цифрові технології радіолокації та забезпечує виявлення, відстеження і класифікацію різних типів повітряних цілей.

Радар оснащений активною фазованою антенною решіткою (АФАР) з електронним скануванням на основі приймально-передавальних модулів з нітриду галію (GaN). Прилад здатний виявляти крилаті ракети, а також літаки і вертольоти, що маневрують або летять на низькій висоті, забезпечуючи швидке і точне виявлення і відстеження до 1500 цілей у радіусі до 250 км.

Головні новини: