ГоловнаВійськові технологіїОкупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод “Абзац”, здатної протистояти безпілотним апаратам без прямої участі оператора. Цей наземний роботизований комплекс оснащений системою РЕБ з елементами ШІ і здатний переміщатися автономно за завчасно заданою траєкторією.

Детально

Платформа “Абзац” може пересуватися на швидкостях 5-25 км/год. і має вантажопідйомність до 120 кг. Вона здатна пригнічувати сигнали на відстані до 300-600 метрів. Ворожі джерела стверджують, що цей комплекс уже використовують на полі бою, проте незрозуміло, чи пройшов він повноцінне тестування і чи введений у серійне виробництво.

Наземні роботизовані платформи “а-ля Абзац” стають дедалі поширенішими на полі бою. Останнім часом спостерігається збільшення відеоматеріалів з їх бойовим застосуванням, а також розробка нових варіацій таких систем.

Нагадаємо, що агресори активізували роботу над мобільними варіантами радіоелектронної боротьби, включно з розробкою машин “Тритон” за мотивами українських автомобілів-амфібій ЛуАЗ.

Головні новини: