ГоловнаВійськові технологіїБійці ЗСУ знищили другий «Репейник» росіян

Бійці ЗСУ знищили другий «Репейник» росіян

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Російська РЛС “Репейник” стала предметом інтересу у зв’язку з інформацією про її ураження українськими силами 26 квітня. Цей комплекс вартістю близько $100 000 заточений на виявлення БПЛА і позиціонується розробниками як “новий елемент військових операцій”.

Детально

На поточний момент підтверджено знищення двох “Реп’яшок” (перша була уражена у квітні-2023 вогнем української артилерії).

Бійці ЗСУ знищили другий

За заявами російських джерел, “Репейник” здатний одночасно відстежувати до 256 цілей і виявляти БПЛА на дальності та висоті до 15 і 5 кілометрів відповідно. При цьому незалежні джерела наводять інші цифри, згідно з якими дальність виявлення дронів Matrice і Mavic не перевищує 3 і 2 кілометрів відповідно.

Передбачається, що станція може працювати до 8 годин від зовнішнього джерела живлення і розгортається в робоче положення всього за 5 хвилин. Пристрій вирізняється компактними розмірами і малою (трохи менше 22,5 кіло) вагою. Для перенесення комплексу з місця на місце достатньо зусиль однієї людини.

Бійці ЗСУ знищили другий

Передбачається, що станцію використовують у тандемі із засобами РЕБ, які пригнічують БПЛА одразу після виявлення “Репейником”.

Місія обговорюваної РЛС – захист важливих об’єктів у прифронтовій зоні. Щільність розміщення “Репейників”, як правило, невелика. Ефективність комплексів у частині придушення дронів окупантами не розголошується.

Не виключено, що сам факт наявності таких станцій справляє заспокійливий ефект на російських військових.

 

Головні новини: