ГоловнаВійськові технологіїБійці ЗСУ знищили другий «Репейник» росіян

Бійці ЗСУ знищили другий «Репейник» росіян

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Російська РЛС “Репейник” стала предметом інтересу у зв’язку з інформацією про її ураження українськими силами 26 квітня. Цей комплекс вартістю близько $100 000 заточений на виявлення БПЛА і позиціонується розробниками як “новий елемент військових операцій”.

Детально

На поточний момент підтверджено знищення двох “Реп’яшок” (перша була уражена у квітні-2023 вогнем української артилерії).

Бійці ЗСУ знищили другий

За заявами російських джерел, “Репейник” здатний одночасно відстежувати до 256 цілей і виявляти БПЛА на дальності та висоті до 15 і 5 кілометрів відповідно. При цьому незалежні джерела наводять інші цифри, згідно з якими дальність виявлення дронів Matrice і Mavic не перевищує 3 і 2 кілометрів відповідно.

Передбачається, що станція може працювати до 8 годин від зовнішнього джерела живлення і розгортається в робоче положення всього за 5 хвилин. Пристрій вирізняється компактними розмірами і малою (трохи менше 22,5 кіло) вагою. Для перенесення комплексу з місця на місце достатньо зусиль однієї людини.

Бійці ЗСУ знищили другий

Передбачається, що станцію використовують у тандемі із засобами РЕБ, які пригнічують БПЛА одразу після виявлення “Репейником”.

Місія обговорюваної РЛС – захист важливих об’єктів у прифронтовій зоні. Щільність розміщення “Репейників”, як правило, невелика. Ефективність комплексів у частині придушення дронів окупантами не розголошується.

Не виключено, що сам факт наявності таких станцій справляє заспокійливий ефект на російських військових.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: