ГоловнаВійськові технологіїОфіцер ЗСУ розповів про особливості російського "танка-черепахи"

Офіцер ЗСУ розповів про особливості російського “танка-черепахи”

Окупанти застосовують на Донеччині т.зв. “танки-черепахи”. Про особливості таких машин журналістам розповіли речники 26-ї артбригади ім. Дашкевича.

Подробиці

За словами прес-офіцера військового з’єднання Олега Калашнікова, окупанти все частіше обшивають бронемашини деревиною, до якої додаються імпровізовані “захисні” колони.

Ефективність такого “обважування” викликає сумніви через негативний вплив на мобільність танків, кут огляду екіпажей і тактико-технічні характеристики машин.

– Доморощений “захист” не заважає операторам українських FPV-дронів знаходити вразливості та вражати техніку, – зазначив Калашников.

Нагадаємо, що 09 квітня стало відомо про знищення бійцями ЗСУ російського Т-72, іменованого “танком-черепашкою”. Така техніка брала участь в атаці на Красногорівку, але була знищена ударом по ангару.

Трохи більше ніж за тиждень, у публікації від 17 квітня, редакція Defense Express повідомила про створення агресорами саморобного захисту для танка Т-72, що дало йому змогу вільно пересуватися вулицями Красногорівки, незважаючи на численні вибухи снарядів поблизу.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Бюджетний флагман Xiaomi 15 з HyperOS: названо терміни прем’єри в Китаї та за його межами

Смартфон Xiaomi 15 може бути анонсовано протягом найближчого півріччя, інформує Gizmochina з посиланням на неназваних представників розробника та авторитетного "зливщика інсайдів" DCS. Детально Графік поширення "п'ятнадцятки",...

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...