ГоловнаВійськові технологіїСтало відомо, яке озброєння передасть Україні Великобританія у новому великому пакеті військової...

Стало відомо, яке озброєння передасть Україні Великобританія у новому великому пакеті військової допомоги.

Велика Британія обіцяє надати значний пакет військової допомоги Україні загальною вартістю $617 млн, який включає в себе різноманітне озброєння, зокрема ударні та зенітні ракети.

Подробиці

Приблизний вміст пакета:

– ASRAAM;

– Stormer HVM з ракетами Starstreak і/або Martlet.

– Brimstone.

Серед ударних ракет Brimstone вважається однією з ключових. Ця високоточна протитанкова зброя від компанії MBDA UK важить 50 кг і може використовуватися з наземних пускових установок (імпровізованих та спеціалізованих). Дальність ураження цілей при пуску з землі оцінюється в 12-20 км, залежно від версії ракети.

Велика Британія готує для України пакет військової допомоги на 500 млн фунтів стерлінгів: яке озброєння передадуть
Brimstone

Brimstone має вкрай ефективну систему наведення з активною радіолокаційною головкою, яка дає змогу розрізняти цілі на тлі землі. Є також резервна версія з напівактивним лазерним наведенням.

Однією з найцікавіших особливостей Brimstone є алгоритм обміну інформацією між ракетами в польоті. Це дозволяє їм автоматично розподіляти дані про цілі між собою при залповому пуску.

Martlet являє собою легку універсальну ракету вагою 13 кіло з 3-кг бойовою частиною. Це озброєння використовує систему наведення по “лазерній стежці” і може ефективно боротися з легкою бронетехнікою.

Велика Британія готує для України пакет військової допомоги на 500 млн фунтів стерлінгів: яке озброєння передадуть
Martlet

ASRAAM – ракета “повітря-повітря” середньої дальності – призначена для посилення зенітних ракетних комплексів України.

ASRAAM
ASRAAM

Stormer HVM є багатоцільовою ракетною системою, яка може використовувати ракети Starstreak або Martlet для ураження повітряних цілей.

Таким чином, Велика Британія надає Україні широкий спектр ракетного озброєння для опору різним видам загроз на сучасному полі бою.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...

Як налаштувати спалах в смартфонах Xiaomi для сповіщення про повідомлення та дзвінки

Операційні системи HyperOS і MIUI надають можливість налаштування світлодіодного спалаху на смартфонах Xiaomi/Redmi/POCO для сповіщення власника про вхідні дзвінки та повідомлення. Подробиці Це особливо корисно в...