ГоловнаВійськові технологіїРосія змінила алгоритм ударів дронами по території України

Росія змінила алгоритм ударів дронами по території України

Російські агресори скоротили використання ударних безпілотників Shahed-136 у 2,5 раза до кінця квітня, свідчать підрахунки експерта Олександра Коваленка. Аналітик пов’язує реалії, що змінилися, з нещодавнім ударом Ірану по Ізраїлю.

Подробиці

Масове використання “Шахедів” для атаки єврейської держави могло вплинути на експортні можливості Ірану і знизити поставки БПЛА цієї “лінійки” в Росію, поділився міркуваннями Коваленко.

Натомість окупанти активізували використання розвідувальних “пташок” на кшталт Supercam, Zala, “Орлан-10” та їм подібних. Основна місія зазначених БПЛА – збір розвідувальної інформації поблизу тилової зони перед ударами балістичними ракетами та іншими засобами ураження.

За даними експерта, використання FPV-дронів перебуває на рівні 150-200 одиниць на добу. У квітні цей показник кілька разів перевищував 200 одиниць на добу, але стабільної тенденції зростання поки що немає.

Також Коваленко зазначив, що російська сторона утримується від збільшення застосування “Ланцетів”, продовжуючи запускати в середньому 10 таких дронів за добу.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...