ГоловнаВійськові технологіїНа фронті помічена рідкісна «шахедобійка» M55 Zastava

На фронті помічена рідкісна «шахедобійка» M55 Zastava

Зенітна установка M55 Zastava, встановлена ​​у кузові пікапа мобільної групи ППО, потрапила на фото. У українських військових таке озброєння прийнято називати «шахедобійками».

Подробиці

Основною особливістю установки є країна її походження. Справа в тому, що M55 Zastava вироблялися в Югославії у 1950-х роках. Саме тому вони вважаються досить рідкісними.

На фронті помічена рідкісна «шахедобійка» M55 Zastava

Найбільшого поширення набула версія ЗУ з трьома стволами. Її серійне виробництво почалося у 1971 року. Наприклад, 2020 року такі зенітки використовувалися вірменськими військовими проти азербайджанських дронів. M55 Zastava має калібр 20 мм, який в українській армії вважається нестандартним.

Перша югославська установка потрапила на фото восени минулого року. Ходили чутки, що Україна могла отримати від Словенії партію «шахедобійок» обсягом 200 одиниць.

На фронті помічена рідкісна «шахедобійка» M55 Zastava

Протягом хвилини M55 Zastava здатна робити до 700 пострілів. Дальність стрільби зенітної установки складає 5 500 м, а ефективна стеля — 4 000 м. У магазин вміщується 60 снарядів калібру 20 мм. Для порівняння: скорострільність радянської ЗУ-23-2 складає 2 тис. пострілів за хвилину. При цьому її дальність стрільби не перевищує 2500 м, а ефективна стеля — 2000 м.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...

Як налаштувати спалах в смартфонах Xiaomi для сповіщення про повідомлення та дзвінки

Операційні системи HyperOS і MIUI надають можливість налаштування світлодіодного спалаху на смартфонах Xiaomi/Redmi/POCO для сповіщення власника про вхідні дзвінки та повідомлення. Подробиці Це особливо корисно в...