ГоловнаВійськові технологіїСу-57 стане носієм протирадіолокаційних дронів-камікадзе

Су-57 стане носієм протирадіолокаційних дронів-камікадзе

Літак Су-57, який позиціонується російським оборонпромом як винищувач п’ятого покоління (насправді 4++), стане носієм БПЛА-камікадзе. За даними російських ЗМІ, протирадіолокаційні баражуючи боєприпаси будуть застосовуватися роями проти систем ППО.

Подробиці

Крім дронів-РЕБ, Су-57 зможе запускати розвідувальні БПЛА. В опублікованому російськими журналістами матеріалі стверджується, що Су-37 також зможе нести на борту ударні літальні апарати.

Су-57 стане носієм протирадіолокаційних дронів-камікадзе

Варто зазначити, що опція запуску безпілотників із літаків не є новаторською. Вона передбачена у всіх концепціях винищувачів шостого покоління. Щоправда, замість «міні-дронів» вони нестимуть на борту повноцінні безпілотні системи вартістю чверть винищувача.

Тип безпілотників, які запускатимуться із Су-57, у статті не наводиться. У 2021 році інженери компанії «Кронштадт» представили прототип БПЛА, розроблений у рамках проекту «Молния». Стверджувалося, що такі безпілотники здатні виконувати завдання у складі рою. Довжина фюзеляжу «Молнии» становить 1,5 м. Він здатний нести на борту до 7 кг корисного навантаження. Максимальна швидкість дрону може досягати 800 км/год.

Су-57 стане носієм протирадіолокаційних дронів-камікадзе
Макет російського безпілотника “Гром”

Згідно із задумом після запуску з літака від 10 до 12 безпілотників «Молния» керування ними передаватиметься БПЛА «Гром».

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...

Як налаштувати спалах в смартфонах Xiaomi для сповіщення про повідомлення та дзвінки

Операційні системи HyperOS і MIUI надають можливість налаштування світлодіодного спалаху на смартфонах Xiaomi/Redmi/POCO для сповіщення власника про вхідні дзвінки та повідомлення. Подробиці Це особливо корисно в...