ГоловнаВійськові технологіїСБУ показала бойове застосування морських дронів SeaBaby

СБУ показала бойове застосування морських дронів SeaBaby

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

СБУ показала бойове застосування надводних безпілотників SeaBaby, які атакували Кримський міст минулого літа. Кадри з дронами були включені до документальної кінострічки, присвяченої спецоперації СБУ. Крім моста, ці ж дрони намагалися знищити фрегат «Адмірал Ессен».

Подробиці

Спецоперацію було проведено співробітниками СБУ 17 червня. Вони задіяли у ній п’ять надводних безпілотників. До здійснення атаки на Кримський міст було залучено ВМС України.

Два безпілотники SeaBaby йшли в авангарді групи. За ними рухалися ще три морські дрони. Через підняті в небо противником винищувачі плавальним засобам з вибухівкою на борту довелося змінити курс. У них на заваді несподівано виявився корабель «Адмірал Ессен». За словами Василя Малюка, оператори дронів мали спокусу атакувати фрегат, оскільки він є важливою цілью.

СБУ показала бойове застосування морських дронів SeaBaby
Фрегат «Адмирал Эссен»

У дронів, що йшли ззаду, закінчувалося паливо. Оператори вирішили направити їх у бік корабля. Наздогнати його безпілотники не змогли, тому що «Адмірал Ессен» взяв курс на Новоросійськ. В результаті вони були «самоліквідовані» в районі Ялти.

Діставшись мосту, дрони атакували опори автомобільного та залізничного мостів. Їм вдалося завдати інфраструктурному об’єкту суттєвих ушкоджень.

Співробітники СБУ назвали морський дрон SeaBaby, що в перекладі на українську означає «Морський малюк». Маса бойової частини безпілотника складає 850 кг. Він був розроблений спецслужбою власними силами із залученням цивільних програмістів та інженерів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: