ГоловнаВійськові технологіїShahed-136 отримав карбоновий корпус, що знижує радіолокаційний слід

Shahed-136 отримав карбоновий корпус, що знижує радіолокаційний слід

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Російська армія почала використовувати для ударів Shahed-136 чорного коліру. Вперше уламки таких дронів було виявлено вчора вранці. Як виявилося, фюзеляжі БПЛА не просто перефарбовані у чорний колір з метою зниження видимості у темну пору доби. Російський оборонпром почав застосовувати для виробництва баражуючих боєприпасів карбон, що знижує радіолокаційний слід.

Подробиці

Цього тижня Іран уперше показав найновіший безпілотник Shahed-238. Він випускатиметься у трьох модифікаціях із різними системами наведення. Судячи з оприлюднених фото уламків, в атаці на Київ були задіяні не Shahed-238, а вже звичні українським військовим Shahed-136 з новим корпусом.

Shahed-136 отримав карбоновий корпус, що знижує радіолокаційний слід

Замість літери «М» у маркуванні карбонових безпілотників використовується літера «К». Поки не зрозуміло, чи йдеться про нову версію барражуючого боєприпасу чи експеримент. У ЗС ЗСУ вважають, що у першу чергу колір БПЛА був змінений для ускладнення роботи розрахункам ППО та мобільним групам. Виявити в небі вночі чорний безпілотник набагато складніше, ніж світло-сірий.

Головні новини: