ГоловнаВійськові технологіїПерший модернізований танк Leclerc XLR потрапив на відео

Перший модернізований танк Leclerc XLR потрапив на відео

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Перший танк Leclerc XLR надійшов на озброєння французької армії. Відеоролик із модернізованою машиною був опублікований у Facebook 501-м танковим полком.

Подробиці

Індекс XLR означає, що танк Leclerc був підданий масштабній модернізації. Він отримав цифрову систему управління вогнем, що дозволяє вражати нерухомі цілі на відстані до 4 км.

Під час модернізації в танк було встановлено інформаційно-командну систему SICS. Танк Leclerc XLR був інтегрований до централізованої системи передачі даних. Завдяки цьому рівень його командної керованості помітно збільшився.

Танк отримав додаткові бронелісти для захисту від вибухових пристроїв. Вони були змонтовані під днищем. Борти бойової машини були посилені протикумулятивними решітками. Опціонально на Leclerc XLR може бути встановлений додатковий динамічний захист.

Перший модернізований танк Leclerc XLR потрапив на відео

Для знищення живої сили супротивника танк оснастили бойовим модулем FN Herstal TB2. Як озброєння у ньому використовується 7,62-мм кулемет. Через нову електроніку та додаткову броню маса танка збільшилася до 63 т. До модернізації він важив 57 т. Таким чином, Leclerc XLR став в один ряд з Leopard 2 і Abrams, маса яких перевищує 60 т.

Головні новини: