ГоловнаВійськові технологіїЗСУ можуть отримати Leopard 1A5 з безпілотною баштою

ЗСУ можуть отримати Leopard 1A5 з безпілотною баштою

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Інженери працюючий на бельгійському ринку компанії John Cockerill розробили безпілотну танкову башту. Виріб Cockerill 3105 був показаний на оборонній виставці. Башта сумісна з танком Leopard 1A5. Експерти проаналізували, чи є сенс ЗСУ використовувати такі машини.

Подробиці

За словами розробників, Cockerill 3105 дозволяє підвищити захист та ситуаційну обізнаність екіпажу, збільшити амплітуду танкової гармати та наростити вогневу потужність. Представлена ​​на виставці башта була обладнана 105-мм гарматой. Протягом хвилини вона здатна робити до 16 пострілів. Для виготовлення танкової башти використовують алюміній. Вперше вона була показана широкому загалу минулого року.

Під час вивчення розробки бельгійської компанії експерти виявили низку проблем. По-перше, через особливості конструкції безпілотна вежа вища за висоту Leopard 1A5. Отже, для її встановлення в танк знадобиться адаптер. Через це вартість модернізації танка зросте. Ледве у України знайдуться зайві гроші на подібні експерименти.

ЗСУ можуть отримати Leopard 1A5 з безпілотною баштою

По-друге, з моменту випуску в 1965 року танк Leopard 1A5 багато разів модернізувався. Кожна нова версія бойової машини ставала все досконалішою. Проблема полягає в тому, що запчастини для них більше не випускаються, тому на ринку їх дуже мало. Установка на Leopard 1A5 безпілотної башти вимагатиме закупівлі додаткових запчастин.

Журналісти Defence24 дійшли висновку, що розробка бельгійської компанії могла бути актуальна багато років тому. У поточних умовах вона не має практичного сенсу.

Головні новини: