ГоловнаВійськові технологіїВСУ захопили непошкоджену БМП-1АМ «Басурманин»

ВСУ захопили непошкоджену БМП-1АМ «Басурманин»

Українським військовим вдалося захопити на Донеччині неушкоджену БМП-1АМ «Басурманин». Про це стало відомо від представника прес-служби 58-ої ОМБр.

Подробиці

За його словами, трофей дістався бійцям бригади під час відбиття ворожої атаки. Модернізована БМП брала участь у штурмі. Бійці зуміли захопити її непошкодженою.

ВСУ захопили непошкоджену БМП-1АМ «Басурманин»

OSINT-аналітики знайшли фотознімки захопленої українськими військовими БМП у соцмережі у профілі одного з окупантів. Вони були опубліковані на початку цього року. Фото свідчать про те, що трофейна БМП знаходилася на озброєнні 37-ї окремої мотострілецької бригади. На момент фотозйомки бойова машина перебувала в районі Волновахи.

ВСУ захопили непошкоджену БМП-1АМ «Басурманин»

Бортові протикумулятивні решітки були встановлені на БМП на заводі. У якості захисту від БПЛА бронемашина отримала надбудову для вежі. На фото можна побачити, що її пошкоджено. Очевидно, БМП атакував український дрон.

ВСУ захопили непошкоджену БМП-1АМ «Басурманин»

БМП-1АМ уявляє собою оновлену на «Уралвагонзаводі» бойову машину. Вона характеризується підвищеною вогневою потужністю. Замість оригінальної вежі бронемашина отримала бойовий модуль від бронетранспортера БТР-82А зі гарматою 2А72 та кулеметом ПКТМ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно