ГоловнаВійськові технологіїУкраїнський БПЛА «Лелека» отримав «хитрий» захист від засобів РЕБ

Український БПЛА «Лелека» отримав «хитрий» захист від засобів РЕБ

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

«Лелека» по праву вважається одним з кращих розвідувальних дронів українського виробництва. Прогрес не стоїть на місці, тож літальний апарат постійно модернізується. Журналісти «УНІАН» поспілкувалися із цього приводу зі співробітником Центру підготовки пілотів, який має позивний «Орфей».

Подробиці

Він повідомив, що нова версія безпілотника під назвою Leleka LR збирається за межами України за стандартами НАТО. Абревіатура LR розшифровується як Longe Range, що у буквальному перекладі означає «довга дистанція». Безпілотник отримав удосконалену систему захисту від засобів РЕБ, Мова йде про SRP-антени, які застосовуються в бойових літаках. Вони працюють на нестандартних частотах, якими досі в Україні ніхто не користувався.

За основу при проектуванні БПЛА Leleka LR були взяти побажання українських артилеристів. Їм був потрібен безпілотник зі стабільним каналом зв’язку, здатний довго перебувати в повітрі. Автономність роботи нового дрона становить чотири години. Він здатний передавати зображення з камери на дистанції до 90 км.

У носовій частині безпілотника змонтовано оптичний модуль. Для обробки відео використовуються спеціальні цифрові алгоритми. Вони можуть автоматично утримувати в центрі кадру обраний оператором об’єкт. На розгортання БПЛА на місці запуску йде близько п’яти хвилин. Дрон здатний вести спостереження з висоти до 3 км.

Головні новини: