ГоловнаВійськові технологіїІран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Іранські медіа оприлюднили репортаж, знятий в іранському університеті «Ашура». На честь прибуття верховного лідера держави аятоли Хаменеї тегеранський навчальний заклад показав свої останні розробки, зокрема гіперзвукову ракету Fattah-2.

Подробиці

Вона є подальшим розвитком представленої раніше балістичної ракети Fattah-1. В університеті стверджують, що в ракеті з новою БЧ реалізована технологія гіперзвукового планування.

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2
Іранська ракета Fattah-2 та її гіперзвукова боєголовка у розрізі

Фахівці навчального закладу показали макет боєголовки балістичної ракети у розрізі. Більшість внутрішнього простору відведено під розміщення металевого бака. У ньому зберігається паливо для ракетного двигуна. У кормовій частині фюзеляжу Fattah-2 знаходиться сопло двигуна. Воно призначене для підтримки набраної ракетою гіперзвукової швидкості під час польоту.

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2
Сопло гіперзвукової боєголовки Fattah-2

Розробники стверджують, що нова ракета здатна розвивати на низьких висотах швидкість до 12 250 км/год. Жодними доказами дане твердження не підтверджується.

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2
Ізраїльський зенітно-ракетний комплекс Arrow-3

Fattah-2 призначена для ударів по засобах ППО супротивника. Такі ракети будуть використовуватися для розчищення шляхів для застосування більш потужнішого ракетного озброєння.

Стрічка новин: