ГоловнаВійськові технологіїІран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Іранські медіа оприлюднили репортаж, знятий в іранському університеті «Ашура». На честь прибуття верховного лідера держави аятоли Хаменеї тегеранський навчальний заклад показав свої останні розробки, зокрема гіперзвукову ракету Fattah-2.

Подробиці

Вона є подальшим розвитком представленої раніше балістичної ракети Fattah-1. В університеті стверджують, що в ракеті з новою БЧ реалізована технологія гіперзвукового планування.

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2
Іранська ракета Fattah-2 та її гіперзвукова боєголовка у розрізі

Фахівці навчального закладу показали макет боєголовки балістичної ракети у розрізі. Більшість внутрішнього простору відведено під розміщення металевого бака. У ньому зберігається паливо для ракетного двигуна. У кормовій частині фюзеляжу Fattah-2 знаходиться сопло двигуна. Воно призначене для підтримки набраної ракетою гіперзвукової швидкості під час польоту.

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2
Сопло гіперзвукової боєголовки Fattah-2

Розробники стверджують, що нова ракета здатна розвивати на низьких висотах швидкість до 12 250 км/год. Жодними доказами дане твердження не підтверджується.

Іран вперше показав гіперзвукову ракету Fattah-2
Ізраїльський зенітно-ракетний комплекс Arrow-3

Fattah-2 призначена для ударів по засобах ППО супротивника. Такі ракети будуть використовуватися для розчищення шляхів для застосування більш потужнішого ракетного озброєння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: