ГоловнаВійськові технологіїЗРК Patriot PAC-3 отримав новітню РЛС LTAMDS від компанії RTX

ЗРК Patriot PAC-3 отримав новітню РЛС LTAMDS від компанії RTX

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Інженери Lockheed Martin успішно інтегрували новітню РЛС LTAMDS в ЗРК Patriot PAC-3. Вона була розроблена компанією RTX (Raytheon Technologies). Про це оборонний виробник повідомив на своєму сайті.

Подробиці

Станція радіолокації LTAMDS є одним з ключовим компонентів стратегії по модернізації американської системи ППО/ПРО. Під час вогневих випробувань на полігоні Уайт-Сендс повітряні цілі уражалися комплексом Patriot PAC-3 на підставі даних, отриманих від нового радара.

ЗРК Patriot PAC-3 отримав новітню РЛС LTAMDS від компанії RTX

Минулої весни стало відомо, що першим оператором РЛС LTAMDS за межами США стане Польща. Компанія RTX отримала від польського оборонного відомства замовлення на постачання 12 радарів. Окрім цього, до предмета угоди увійшли автономні генератори для РЛС у кількості 12 одиниць.

ЗРК Patriot PAC-3 отримав новітню РЛС LTAMDS від компанії RTX

Влітку офіційна Варшава направила на розгляд Вашингтону запит на узгодження угоди з придбання шести батарей комплексів Patriot у версії PAC-3. Відповідно до домовленостей польські збройні сили отримають пускові установки Patriot M903 у кількості 48 одиниць, 12 радарів, 12 генераторів і 664 кінетичних перехоплювачів PAC-3 MSE. До речі, саме PAC-3 MSE використовуються ВС ЗСУ для перехоплення ракет «Кинджал».

Головні новини: