ГоловнаВійськові технологіїСистема ППО CROWS II від виробника ЗРК NASAMS пройшла вогневі випробування

Система ППО CROWS II від виробника ЗРК NASAMS пройшла вогневі випробування

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Під час проведення в Саудівській Аравії навчань Red Sands американська армія провела випробування модернізованої контейнерної системи ППО CROWS II. Для знищення цілей вона використовує ракети APKWS II з системою лазерного наведення.

Подробиці

Згідно з даними The Drive в CROWS II використовується чотирьохзарядна ракетна установка Arnold Defense LAND-LGR4 з чотирма ракетами. Вона змонтована на бойовій станції. Виробником системи ППО є Kongsberg Defense. Вона ж виробляє комплекси NASAMS, які експлуатуються українською армією.

Система ППО CROWS II від виробника ЗРК NASAMS пройшла вогневі випробування

Варто відмітити, що пускові установки CROWS II використовуються американською армією досить давно. У Саудівській Аравії була випробувана модифікована система ППО. Її бойова платформа знаходиться в контейнері з відкидною кришкою.

Для розгортання CROWS II потрібно два солдата. Вони витрачають на підключення системи ППО до джерела живлення, заряджання ракет і активацію близько 30 хвилин. Контейнери з ПУ можна об’єднати в одну мережу за допомогою Ethernet. В цьому випадку вони знищуватимуть повітряні цілі спільно.

Система ППО CROWS II від виробника ЗРК NASAMS пройшла вогневі випробування

CROWS II комплектується РЛС RPS-42 виробництва Leonardo. Станція знаходиться в контейнері разом з пусковою установкою. Для наведення ракет на ціль вона використовує інфрачервоні камери і оптичний лазер. Контейнерні системи ППО хороші тим, що їх можна доставити на вантажівці у будь-яке місце з метою подальшого розгортання. Такий підхід забезпечує більшу гнучкість експлуатації.

Головні новини: