ГоловнаВійськові технологіїВСУ можуть отримати перспективні БМП N-WAV від Hyundai Rotem

ВСУ можуть отримати перспективні БМП N-WAV від Hyundai Rotem

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Українська армія розглядається керівництвом Hyundai Rotem в якості одного з можливих експлуатантів нової колісної БМП N-WAV. Це витікає з показаного під час презентації бойової машини слайду. Він був опублікований у своєму X- акаунті Bartłomiej Kucharski.

Подробиці

Компанія планує налагодити зборку БМП на колісному шасі на території Польщі. Бронемашини поставлятимуться арміям країн Східної Європи, у тому числі ЗСУ. У Hyundai Rotem вважають, що після закінчення війни бронетехніка Україні знадобиться у великих об’ємах.

ВСУ можуть отримати перспективні БМП N-WAV від Hyundai Rotem

За основу при розробці N-WAV був узятий корейський бронетранспортер K808, який збирається на потужностях Hyundai Rotem. Він призначений для транспортування піхотинців і надання ним вогневої підтримки під час бою. Десантне відділення БМП стандартної конфігурації вміщує 8 чол. Управління машиною здійснюється трьома членами екіпажа.

ВСУ можуть отримати перспективні БМП N-WAV від Hyundai Rotem

Одній з сильних сторін N-WAV являється модульність. Вона підтримує інтеграцію з більшою частиною представлених на ринку озброєнь бойових модулів. В якості базового модуля на БМП встановлюється надбудова виробництва Northrop Grumman з автоматичною гарматою Mk30 Bushmaster II. На бронемашини, що будуть збиратися в Польщі, встановлюватимуть вітчизняний модуль ZSSW-30.

Стрічка новин: