ГоловнаВійськові технологіїПрототип Shahed- 36 розробили в Німеччині в 1980-х роках

Прототип Shahed- 36 розробили в Німеччині в 1980-х роках

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У соцсетях з’явилося зображення німецького дрона DAR. Він є прототипом Shahed-136. Спочатку на основі DAR в Ізраїлі був створений протирадіолокаційний беспілотник IAI Harpy. Саме він був узятий за основу іранськими інженерами при проектуванні Shahed-136, який згодом перетворився на російську «Герань-2».

Подробиці

Проект по розробці одноразового беспілотника був запущений Німеччиною в 1980-х роках спільно із США. Бундесвер і американська армія планували використовувати DAR в якості приманки для виявлення радянських систем ППО.

Прототип Shahed- 36 розробили в Німеччині в 1980-х роках

Тендер на створення дрона вдалося виграти авіабудівній компанії Dornier, що працювала на німецькому ринку в 1922-2002 рр. При проектуванні Die Drohne Antiradar використовувалися технології Texas Instruments. Польотна вага беспілотника-камікадзе складала 110 кг Він був здатен знаходитися в небі до трьох годин, переміщаючись із швидкістю 250 км/год. Дальність польоту DAR складала 600 км.

Для запуску баражуючих боєприпасів використовувався спеціальний стартовий автомобіль на базі MAN 22.240DE. Пусковий контейнер вміщував шість літальних апаратів.

Прототип Shahed- 36 розробили в Німеччині в 1980-х роках

Бундесвер повинен був отримати дроны DAR на початку 1990-х. «Холодна війна» до цього часу закінчилася, у зв’язку з чим дрон втратив свою актуальність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: