ГоловнаВійськові технологіїНа Dubai Airshow дебютував комплекс для ураження FPV-дронов на базі ПТРК «Верба»

На Dubai Airshow дебютував комплекс для ураження FPV-дронов на базі ПТРК «Верба»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У ОАЕ відкрилася виставка Dubai Airshow 2023. Російська компанія «Рособоронэкспорт» привезла на неї «новітній» антидроновый комплекс, призначений для знищення малорозмірних БПЛА. Глава компанії Олександр Міхеєв стверджує, що він вже встиг пройти бойове хрещення.

Подробиці

Комплекс був створений фахівцями «Рособоронэкспорта» на базі ПТРК «Верба» для протидії квадрокоптерам, FPV-дронам і БПЛА літакового типу. Він складається з переносної РЛС 1Л122-1Е, планшетного комп’ютера і ПТРК. РЛС здатна виявляти цілі на дистанції до 40 км з точністю до 100 метрів. Дані із радіолокаційної станції передаються на планшет.

На Dubai Airshow дебютував комплекс для ураження FPV-дронов на базі ПТРК «Верба»

Для наведення ракети на ціль використовується індивідуальний комплект оператора, до складу якого входять засоби зв’язку, гарнітура і спеціалізовані окуляри з візуалізацією. Дані про ціль передаються основному засобу поразки, в ролі якої виступає ПТРК 9К333 «Верба». Він здатний знищувати цілі на дистанції до 6 км. при ефективній стелі 3,5 км.

На Dubai Airshow дебютував комплекс для ураження FPV-дронов на базі ПТРК «Верба»

Варто відмітити, що РЛС 1Л122 входила до складу ПТРК «Верба» з самого початку. Таким чином, «новизна» антидронового комплексу полягає в «високому рівні автоматизації», який досягається завдяки використанню додаткового устаткування.

Головні новини: