ГоловнаВійськові технологіїСу-75 Checkmate виявився нікому не цікавим

Су-75 Checkmate виявився нікому не цікавим

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Кремль не залишає надії знайти замовника на Су-75 Checkmate. Проект розробки нового винищувача був з помпою представлений навесні 2021 року. Незважаючи на той факт, що насамперед він орієнтований на експорт, охочих вкластися в його реалізацію так і не знайшлося.

Подробиці

Проблема полягає в тому, що потенційним замовникам Росія пропонує придбати «повітря», а не найновіший винищувач. Справа в тому, що перший дослідний зразок літака буде надано наприкінці 2025 року. На даний момент Су-75 Checkmate існує у вигляді виставкового макета.

Су-75 Checkmate виявився нікому не цікавим

Якщо терміни розробки не буде зірвано, як це часто буває в Росії, то перший випробувальний політ винищувача відбудеться в 2026 році. Як показує практика, терміни випробувань будь-яких озброєнь у РФ постійно зсуваються праворуч. Якщо взяти до уваги цикл випробувань, які можуть зайняти кілька років, то потенційний замовник зможе отримати Су-75 Checkmate тільки в наступному десятилітті.

Су-75 Checkmate виявився нікому не цікавим
Су-57

Для порівняння: вперше в небо винищувач Су-57 піднявся 2010 року. При цьому його серійне виробництво розпочалося у 2019 році.

Головні новини: