ГоловнаВійськові технологіїНазвано максимальну тривалість польоту МіГ-31К

Названо максимальну тривалість польоту МіГ-31К

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Останнім часом тривоги тривають по кілька годин через тривале перебування в небі МіГ-31К, що є носієм Х-47М2. Через дальність польоту в 2 000 км ракета становить загрозу для всіх регіонів України. У разі наближення винищувача до пускових рубежів повітряна тривога оголошується по всій країні.

Детально

У ЗС ЗСУ з цього приводу зазначили, що збільшення тривалості повітряних тривог пояснюється так званим патрулюванням, під час якого пілоти винищувачів відпрацьовують різні вправи. Приміром, у разі відпрацювання посадки і зльоту тривалість тривоги становить у середньому 20 хвилин.

Минулої п’ятниці тривога тривала 3 години 37 хвилин. Цього дня пілоти відпрацьовували дозаправку в повітрі. Після дозаправки літак здатний перебувати в небі довше, ніж зазвичай.

Названо максимальну тривалість польоту МіГ-31К з ракетою

Технічні характеристики МіГ-31К тримаються в секреті. Якщо взяти за основу характеристики звичайного МіГ-31 з підвісними баками, то стане зрозуміло, що час перебування носія “Кинджалів” у небі може сягати 3,6 години. У разі дозаправки цей показник збільшується до 7 годин.

Названо максимальну тривалість польоту МіГ-31К з ракетою

У 2016 році МіГ-31БМ, який вилетів із Краснодарського краю, взяв курс на Астраханську область. Загалом літак пролетів майже 8 000 км. У небі він пробув 7 годин і 4 хвилини, що є рекордним показником за всю історію експлуатації МіГ-31БМ. Примітно, що на шляху в Астраханську область винищувач дозаправлявся в повітрі від Іл-78 тричі.

Названо максимальну тривалість польоту МіГ-31К з ракетою "Кинджал"

Таким чином, реальна тривалість і дальність польоту літака кардинально відрізняються від “паперових”.

Стрічка новин: