ГоловнаВійськові технологіїЗСУ знищили рідкісний російський аналог ЗРК Patriot PAC 2

ЗСУ знищили рідкісний російський аналог ЗРК Patriot PAC 2

Сили оборони знищили на таврійському напрямку рідкісний російський ЗРК-300В4, Про це стало відомо від Олександра Тарнавського.

Детально

Командувач угруповання “Таврія” повідомив у Telegram про знищення 46 одиниць ворожої техніки, зокрема “червонокнижного” ЗРК. Точна кількість наявних у російської армії С-300В4 невідома. Цифри з різних джерел відрізняються одна від одної.

ЗСУ знищили "червонокнижний" ЗРК С-300В4

Перші комплекси надійшли на озброєння 77-1 ОЗРБр у 2015 році. У МО РФ з цього приводу зазначали, що бригада отримала шість батарей ЗРК (“бригадний комплект”). Кожна батарея містить шість пускових установок, одну машину забезпечення і одну станцію наведення ракет. Дивізіон до того ж комплектується командним пунктом і двома РЛС.

ЗСУ знищили "червонокнижний" ЗРК С-300В4

Ще один “бригадний комплект” надійшов на озброєння 38-ї бригади. У кадр знятого з цього приводу репортажу потрапило всього 12 пускових установок. Таким чином, можна зробити висновок про те, що в обох випадках “бригадні комплекти” були неповними.

ЗСУ знищили "червонокнижний" ЗРК С-300В4
Зенітна ракета 9М82

Варто зазначити, що С-300В4 коштує набагато дорожче, ніж С-400. Це пояснюється тим, що взятий за основу при його створенні радянський комплекс С-300В являє собою окрему розробку, призначену для перехоплення ракет. У С-300В4 використовуються ракети 9М82МВ (400 км) і 9М83М (200 км). У РФ стверджують, що комплекс здатний збивати балістичні ракети. Тим часом кінетичні перехоплювачі в тандемі з ним не використовуються. Зазначені вище ракети є аналогом GEM-T для ЗРК Patriot PAC 2. Крім цього, комплекс може вести вогонь ракетами 40Н6 і 48Н6ДМ від С-400.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...