ГоловнаВійськові технологіїЗ'явилися перші кадри застосування самонавідних боєприпасів "Мотив-3М"

З’явилися перші кадри застосування самонавідних боєприпасів “Мотив-3М”

Російські підрозділи, які штурмують Авдіївку, почали застосовувати нові боєприпаси. Йдеться про субелементи “Мотив-3М” із системою індивідуального самонаведення. Для їх відстрілу використовуються реактивні системи “Торнадо-С” і “Смерч”.

Детально

На наведених нижче скрінах можна побачити ураження наземної цілі “ударним ядром”. На жаль, якість зображення залишає бажати кращого.

З'явилися перші кадри застосування самонавідних боєприпасів "Мотив-3М"

Експерти ідентифікували боєприпас як “Мотив-3М”. Для доставки субелементів до місця атаки використовуються коректовані ракетні снаряди 9М544 для “Торнадо-С” і реактивні 9М55К1 для “Смерча”. Крім цього, боєприпаси “Мотив-3М” можуть входити до складу авіаційних бомб РБК-500.

З'явилися перші кадри застосування самонавідних боєприпасів "Мотив-3М"

Касета снаряда розкривається над скупченням бронетехніки противника. Субелементи спускаються на землю на парашутах. Для їхнього наведення на цілі використовуються інфрачервоні датчики. Після приведення в дію кумулятивної БЧ формується високошвидкісний пенетратор.

З'явилися перші кадри застосування самонавідних боєприпасів "Мотив-3М"

За одну секунду він долає кілька кілометрів, створюючи “вогняний стовп”. Бронетехніка уражається у верхню проекцію, що гарантує виведення її з ладу. Унікальними боєприпаси “Мотив-3М” назвати не можна. ЗСУ також використовують на фронті артилерійські снаряди Bonus і SMArt 155, які працюють за тим самим принципом.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...