ГоловнаВійськові технологіїЗСУ стали першим оператором ЗСУ Gepard, який використовує їх для перехоплення ракет

ЗСУ стали першим оператором ЗСУ Gepard, який використовує їх для перехоплення ракет

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Українські військові успішно застосовують ЗСУ Gepard для відбиття ракетних атак. Бундесвер цього ніколи не робив. Зенітні самохідні установки використовуються німецькою армією здебільшого для роботи по коптерах і БПЛА.

Деталі

Деталями застосування поставленого Німеччиною озброєння у Facebook поділилася Окрема президентська бригада ім. Богдана Хмельницького. За словами оператора ЗСУ з позивним “Бармен”, установка оснащена радаром. Повітряні цілі захоплюються ним автоматично.

ЗСУ стали першим оператором ЗСУ Gepard, який використовує їх для перехоплення ракет

Бійцям бригади спала на думку думка про те, що ЗСУ Gepard можна використовувати для роботи по крилатих ракетах. На рахунку екіпажу “Бармена” чотири знищені Shahed-136 і дві ракети. Після виявлення радаром БПЛА-камікадзе командир екіпажу тисне на педаль вогню. Робота по цілі відстежується ним через перископ. Якщо випущені із зенітної установки снаряди йдуть у “молоко”, то через п’ять секунд вони підриваються. Такий підхід дає змогу уникнути падіння снарядів на голови цивільним.

ЗСУ стали першим оператором ЗСУ Gepard, який використовує їх для перехоплення ракет

ЗСУ мають у своєму розпорядженні різні системи ППО на кшталт NASAMS, Patriot, IRIS-T тощо. Проблема полягає в тому, що використовувати їх для перехоплення дронів занадто дорого. Надмірна витрата зенітних ракет прискорює вичерпання складських запасів союзників України. З цієї точки зору ЗСУ Gepard є ідеальним засобом вогневого ураження БПЛА-камікадзе.

Головні новини: