ГоловнаВійськові технологіїВ "Укроборонпромі" прокоментували чутки про виробництво аналога Shahed-136

В “Укроборонпромі” прокоментували чутки про виробництво аналога Shahed-136

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Сьогодні відразу кілька українських видань повідомили про запуск “Укроборонпромом” серійного складання аналога Shahed-136. Керівник державного концерну Герман Сметатін цю інформацію спростував.

Детально

В інтерв’ю “Українській правді” топ-менеджер повідомив, що “Укроборонпром” серійно збирає спільно з іноземними партнерами анонсований у 2022 році літальний апарат з дальністю польоту 1 000 км. Жодного стосунку до іранського Shahed-136 він не має. У ролі першого замовника безпілотника виступили Сили оборони.

В "Укроборонпромі" прокоментували чутки про виробництво аналога Shahed-136

Сметанін підкреслив, що в Україні багато виробників безпілотників. Вони займаються випуском різних БПЛА, зокрема аналогів Shahed-136. “Укроборонпром” вирішив зосередитися на виробництві більш потужної моделі безпілотника. Її можна використовувати як дрона-камікадзе або розвідувальний БПЛА.

Сметанін додав, що очолюваний ним концерн також виробляє FPV-дрони. В “Укроборонпрому” є ліцензії від кількох відомих компаній. Комплектуючі для виробництва FPV-дронів в основному закуповуються за кордоном. Що стосується складання літальних апаратів, то воно здійснюється на потужностях концерну.

Головні новини: