ГоловнаВійськові технологіїСтало відомо, скільки дронів Shahed-136 виробляють у РФ на добу

Стало відомо, скільки дронів Shahed-136 виробляють у РФ на добу

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

З початку червня до кінця жовтня російський оборонпром виробив щонайменше 420 копій Shahed-136. Таким чином, протягом доби в Алабузі збирають по 3,5 баражуючих боєприпасу. Місячний обсяг виробництва БПЛА становить 100 одиниць.

Детально

З опублікованого Long War Journal матеріалу випливає, що в графік виробництва безпілотників російська військова промисловість не вкладається. Водночас вона показує певний прогрес у частині виготовлення окремих конструктивних елементів Shahed-136.

Стало відомо, скільки дронів Shahed-136 виробляється в РФ на добу

Журналісти зазначають, що в основу їхніх розрахунків покладено дані з відкритих джерел про серійні номери БПЛА російського виробництва, які наносяться їм на хвіст. Дрони-камікадзе російської збірки маркуються буквою “И”. Перший дрон із бортовим номером “И002” було запущено в червні. У серпні в атаці на портову інфраструктуру Одеси брав участь дрон “И089”. У ролику від 29 жовтня можна побачити безпілотник “И421”. Це дало журналістам порталу підставу вважати, що самотужки Росія здатна виробляти близько 100 безпілотників на місяць.

До травня БПЛА-камікадзе маркувалися буквою “М”. Наприкінці весни в Україні засвітився безпілотник “М1063”. Відповідно до графіка майданчик в Алабузі мав виробити до лютого наступного року 1 332 одиниці БПЛА. Оприлюднені журналістами дані свідчать про те, що графік виробництва дронів зірвано.

Головні новини: