ГоловнаРейтингиТільки один Redmi: Apple і Samsung лідирують у світовому продажу смартфонів

Тільки один Redmi: Apple і Samsung лідирують у світовому продажу смартфонів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У другому кварталі 2023 року продажі смартфонів продовжують визначатися двома гігантами ринку – Apple і Samsung. На це вказує оприлюднений напередодні звіт американських соціологів із дослідницької компанії Counterpoint Research.

Детально

Зазначається, що глобальне сповільнення ринку смартфонів не змогло похитнути лідерство американського і південнокорейського техногігантів. Згідно зі звітом, пристрої Apple займають чотири перших місця в рейтингу за кількістю продажів (імпровізований “п’єдестал пошани” розділили між собою представники серії iPhone 14). Слідом за ними розташувався “ветеран” в особі iPhone 13.

Найкращий із “Самсунгів” – бюджетний Galaxy A14 – виявився п’ятим. Далі йдуть інші представники А-сімейства Galaxy і преміальний S23 Ultra.

Counterpoint Research: Apple і Samsung лідирують у світових продажах смартфонів за підсумками II кварталу 2023 року

Зазначається, що доступні смартфони модельного ряду найбільше затребувані в країнах Латинської Америки та Азії, тоді як “топчику” Galaxy S23 Ultra віддають перевагу на заході Європи і в Північній Америці.

Порівнюючи результати дослідження з динамікою торішніх продажів, видно, що смартфони лінійки iPhone 14 витіснили з п’єдесталу прямих попередників із цифрою “13” у назві, а на зміну самсунгівському Galaxy S22 Ultra 5G у II триместрі прийшов Galaxy S23 Ultra.

Для “Сяомі” обговорюваний рейтинг має сумний вигляд: ринкова частка китайського гранда неухильно знижується, і пристроїв екосистеми в ТОП-10 найпопулярніших смартфонів немає (при цьому в аналогічному періоді 2022-го десяте місце зі значним відривом від найближчого переслідувача посідав “Редмі Note 11 LTE Global”).

Counterpoint Research: Apple і Samsung лідирують у світових продажах смартфонів за підсумками II кварталу 2023 року

Стрічка новин: