ГоловнаТехноІлон Маск демонстративно звільнив модераторів контенту після критики ЄС

Ілон Маск демонстративно звільнив модераторів контенту після критики ЄС

Цього тижня Віра Юрова, яка обіймає посаду заступника голови Єврокомісії, обрушилася з критикою на соціальну платформу X. Єврочиновниця поскаржилася на засилля постів із дезінформацією. Вона назвала X соцмережею з найбільшою кількістю брехні.

Детально

Через два дні після зробленої Юровою заяви Ілон Маск повідомив про звільнення в повному складі глобальної команди модераторів, яка відповідала за протидію дезінформації в X під час проведення виборів. За словами мільярдера, команда “чесності виборів” у його компанії більше не працює.

Новий власник соцмережі звільнив кілька ірландських співробітників, зокрема Аарона Родерікса. Останній одразу ж звернувся до суду, який зобов’язав X скасувати вжиті щодо старшого менеджера дисциплінарні заходи.

Наприкінці травня компанії Маска довелося вийти з Хартії Єврокомісії з протидії дезінформації, оскільки вона провалила перше випробування. Відповідно до чинного в Євросоюзі законодавства соцмережі з аудиторією понад 45 млн осіб зобов’язані виконувати вимоги закону DSA. Серед іншого він наказує технологічним компаніям боротися з дезінформацією. Порушення цієї вимоги загрожує 6-відсотковим оборотним штрафом.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

1 коментар

  1. Маску – все равно! трамп и путин бабосов оному загнали и про “мировой заговор’ уже навтирали. Вывод прост: разбираться с его мерёжой Хы и забыть про эту фигню, как страшный сон!…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно