ГоловнаРейтинги"Дурні" телефони повертаються через втому людей від смартфонів

“Дурні” телефони повертаються через втому людей від смартфонів

Споживачі дедалі частіше відмовляються від “розумних” смартфонів, віддаючи перевагу “тупим і безмозким дзвонилкам”. Відповідна тенденція відображена у свіжому звіті американських соціологів з агентства Counterpoint.

Детально

Автори дослідження вказують на триваюче відновлення ринку мобільних пристроїв після пандемії, відзначаючи при цьому перехід дедалі більшої кількості користувачів у США на кнопкові телефони в стилі першої половини нульових.

– Далеко не всім потрібні смартфони з 2К-дисплеєм, здатні збільшувати зображення до 120 разів, показувати поверхню Місяця, спілкуватися через супутник і проєктувати 3D-зображення. Деяким людям просто потрібен мобільний телефон для звичайного спілкування, без багатогодинного перегляду роликів у “Тік-Токе”. Кількість таких невимогливих споживачів зростає з кожним днем, – запевняють соціологи.

"Дурні" телефони повертаються через втому людей від смартфонів

Кнопкові “дзвонилки” заполоняють ринок США набагато швидше за дорогі смартфони преміум-сегмента. Така динаміка зумовлена низкою чинників, включно зі зростаючою популярністю цифрового детоксу, доступністю функціональних телефонів і зростаючим попитом на міцні пристрої з багатоденною автономністю.

За словами учасників ринку, дедалі більше людей усвідомлюють негативні наслідки надмірного використання смартфонів, як-от тривожність, депресія і нестача сну. Звичайні “дзвонилки” пропонують користувачам можливість повернутися у світ живого людського спілкування.

Прогноз Counterpoint на 2023 рік передбачає зростання поставок кнопкових телефонів у США до 2,8 млн одиниць. Лідерами відповідного сегмента названо компанії TCL і HMD, на частку яких припадає 69% “дзвонилок”, що продаються в Штатах (43% і 26% відповідно). Замикають ТОП-5 бренди Sonim, Kyocera і Schok.

Фахівці Counterpoint допускають зростання затребуваності “кнопок” у 2024 році та поширення відповідної тенденції на інші регіони планети.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...