ГоловнаРейтингиСеред найбільш популярних смартфонів в світі немає жодного Xiaomi

Серед найбільш популярних смартфонів в світі немає жодного Xiaomi

Дослідницька компанія Omdia поставила серію iPhone 14 на три перших місця за світовими поставками смартфонів у I півріччі. Секретом успіху названо переваги покупців, які все частіше зупиняють вибір на продуктах преміального класу.

Детально

За даними агентства, що базується в Лондоні, поставки версії 14 Pro Max у звітному періоді склали 26,5 млн штук, версії Pro – 21 млн шт., базової моделі – 16,5 млн шт.

Четверте місце дісталося iPhone 13 з результатом у 15,5 млн одиниць. За даними Omdia, цей смартфон став найпопулярнішим у першому півріччі минулого року (тоді його поставки становили 33,7 млн. одиниць). Найкращий із “Самсунгів” – Galaxy A14 – опинився на 5 місці з показником 12,4 млн штук.

Місця в ТОП-10 розділили між собою Apple і Samsung (по 5 пристроїв). Смартфони Xiaomi та інших китайських виробників до верхньої десятки не увійшли.

Apple лідирує за поставками смартфонів за підсумками першого півріччя 2023 року

У коментарях до рейтингу аналітики Omnia пов’язали уповільнення продажів зі скороченням поставок смартфонів з бюджетної та середньої цінової категорій. Така динаміка, за версією соціологів, зумовлена “глобальним економічним спадом і зростанням ринку старих телефонів”.

Прогноз Omdia на весь 2023 рік передбачає збереження зазначеної вище динаміки через падіння попиту на дешеві та середньоцінові пристрої.

Старший менеджер з досліджень Джусі Хонг (Jusy Hong) прогнозує сплеск попиту на айфони після презентації серії iPhone 15.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Microsoft та OverSecured повідомили про виявлення вразливостей у смартфонах Xiaomi: як усунути проблеми з безпекою

Microsoft і OverSecured виявили низку вразливостей у додатках, встановлених на пристроях Xiaomi/Redmi/POCO. Детально Проблеми були виявлені в програмах "Галерея", "Безпека", Mi Vïdeo, GetApps, MIUI Bluetooth, "Телефонні...

ТОП-3 найперспективніших альткоїни у травні 2024 року

У травні-2024 біткоїн та ефіріум продовжують зазнавати зниження вартості, проте деякі альтернативні криптовалюти - так звані альткоїни - виявляють стабільність і навіть показують зростання. Детально Найперспективнішими...

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20 травня 2024 року о 21:00 за київським часом. Подробиці На цій...