ГоловнаТехноКористувачі Windows 10 і Windows 11 стикаються з некоректною роботою функції "Оновлення...

Користувачі Windows 10 і Windows 11 стикаються з некоректною роботою функції “Оновлення та завершення роботи”

Користувачі одинадцятої і десятої версій Windows 11 заявляють про проблеми з функцією “Оновити і вимкнути”. Суть претензій – перезавантаження і повернення ОС до екрану входу при перезавантаженні ПК після “заливки” апдейтів (замість вимкнення).

Детально

Скарги на аномальну поведінку з’явилися одразу на кількох платформах, включно з Reddit і Feedback Hub. Іншими словами, йдеться про системний збій, а не про випадковий баг. Ця невідповідність завдає незручностей, особливо тим, хто хоче відключити пристрої або заощадити енергію на ніч.

Користувачі Windows 10 і Windows 11 стикаються з некоректною роботою функції

Колишній розробник Microsoft назвав можливі причини такої поведінки. Одна з версій – функція “Швидкий запуск”, призначена для прискорення часу завантаження.

– У процесі вимкнення “Швидкий запуск” зберігає системні дані у файл, що ненавмисно призводить до перезавантаження під час встановлення оновлень, а не до повного вимкнення, – пояснив експерт.

Крім того, якщо система давно не оновлювалася або попереднє оновлення було не завершено, Windows 10/11 можуть вимагати перезавантаження для завершення встановлення. Отже, вибір “Оновити і вимкнути” часто не призводить до очікуваного результату, а провокує перезавантаження.

Проблема не обмежується Windows 11/10, оскільки користувачі також повідомляли про неї в Windows 7/8 (хоч і рідше).

Незважаючи на відсутність офіційного підтвердження від Microsoft щодо майбутніх виправлень, можна очікувати, що поліпшення у формулюванні команди допоможуть усунути непорозуміння щодо цієї функції.

Поки ж користувачам рекомендовано бути обережними під час використання опції “Оновити і вимкнути” і, якщо необхідне повне вимкнення, вдаватися до ручного перезапуску.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно