ГоловнаРейтингиФлагманські моделі продемонстрували зростання на тлі глобального падіння попиту на смартфони по...

Флагманські моделі продемонстрували зростання на тлі глобального падіння попиту на смартфони по всьому світу

Ринок смартфонів по всьому світу скоротився у II кварталі, свідчать оприлюднені напередодні статдані Counterpoint. Зазначається, що зниження поставок “розумних” телефонів фіксується восьмий триместр поспіль.

Детально

Результат II кварталу – падіння світових продажів на 8% і 5% порівняно з квітнем-червнем минулого і першим триместром цього року відповідно.

Згідно з даними Counterpoint, усі ринки зазнали скорочення продажів смартфонів. Однак найбільш значне зниження відбулося в розвинених країнах, таких як США, Західна Європа і Японія, де відзначені двозначні занепади. Водночас у Китаї, Індії, на Близькому Сході та в Африці зниження поставок було незначним. Причинами скорочення поставок смартфонів названо “збільшення термінів заміни, злиття інновацій і зростаючий попит на відновлені пристрої”.

Згідно з даними Counterpoint, усі виробники смартфонів показали негативне річне зростання. Vivo впав на 17%, за ним ідуть Xiaomi та Samsung із 12%. Apple та OPPO мали найменше зниження показників зростання – 2% та 3% відповідно.

“Самсунг” завершив II квартал у статусі лідера (22%). Далі розташувалася Apple з часткою в 17%. “Сяомі” посідає третє місце з часткою ринку в 12%. OPPO і Vivo розташувалися на 4 і 5 місці відповідно.

Преміум-сегмент смартфонів продемонстрував зростання в II кварталі на тлі глобального падіння попиту на

У звіті також наголошується, що Samsung отримала вигоду від хорошої продуктивності лінійки Galaxy A в усьому світі, тоді як Xiaomi прагнула до зростання на інших ринках за межами Китаю та Індії.

Хоча глобальний ринок скорочується вже восьмий квартал поспіль, є і позитивні моменти. Преміальний сегмент (оптова ціна понад $600) продовжує зростати через попит споживачів на вищий рівень комфорту і доступніші фінансові умови. У цій категорії було продано близько 20% смартфонів. Apple скористалася цією тенденцією і записала 50-відсоткове річне зростання продажів в Індії.

Згідно з дослідженням Counterpoint Research, відновлення ринку в найближчі квартали видається “вельми ймовірним” завдяки здоровому рівню запасів, новим моделям і оновленню пристроїв споживачів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У Мережі з’явилася перша інформація про смартфони серії iPhone 17

Мережа приросла інформацією про перспективний iPhone 17. Перераховані нижче відомості надані аналітиком корпорації Haitong International Securities Джеффом Пу. Подробиці Згідно з експертом, сімнадцяте сімейство зазнає істотних...

Через 25 років HMD анонсує найпопулярніший телефон Nokia

Це мобільний телефон, який сформував ціле покоління. І тепер, через 25 років після свого першого випуску, легендарна Nokia 3210 від компанії Human Mobile Devices...

Xiaomi скоро представить Mix Fold 4 та Mix Flip: основні оновлення

"Сяомі" планує випустити нові моделі складних смартфонів цього року. Йдеться про "розкладачки" Mix Fold 4 і Mix Flip, стверджує авторитетний "генератор інсайдів" Digital Chat...