ГоловнаВійськові технологіїЕксперти розкрили особливості касетних снарядів DPICM

Експерти розкрили особливості касетних снарядів DPICM

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Напередодні стало відомо, які саме касетні боєприпаси будуть поставлені в Україну. Керівництво Пентагону зробило вибір на користь артилерійських снарядів DPICM. Для їхнього відстрілу можна використовувати артилерійські знаряддя натовського зразка, що перебувають на озброєнні ЗСУ.

Детально

З публікації The Drive випливає, що DPICM являє собою касетний снаряд другого покоління. Його попередник називався ICM. Він призначався для знищення живої сили. На додаток до “м’яких цілей” DPICM здатний вражати суббоєприпасами бронетехніку.

Експерти розкрили особливості касетних снарядів DPICMКрім DPICM для 155-мм гармат, у розпорядженні Пентагону є касетні снаряди 105 і 203 мм калібрів. Крім цього, він має у своєму розпорядженні некеровані реактивні снаряди M26 для HIMARS з касетною БЧ. Це означає, що номенклатура поставок боєприпасів може змінитися в будь-який момент.

Експерти розкрили особливості касетних снарядів DPICMЯк касети в DPICM використовуються суббоєприпаси, які можна порівняти за потужністю з гранатами для автоматичних гранатометів. Для їх стабілізації в повітрі застосовуються парашути. Кожен суббоєприпас несе кумулятивний заряд або спеціальну оболонку, яка при підриві засипає піхоту осколками.

Стандартний 155-мм снаряд здатний покрити 50 метрів. У касетного боєприпасу радіус дії перевищує 100 метрів.

Експерти розкрили особливості касетних снарядів DPICMЩе однією перевагою касет є можливість знищення піхоти безпосередньо в окопах. З появою на озброєнні ЗСУ снарядів DPICM їхні оперативні можливості в частині зачистки оборонних рубежів від живої сили противника помітно розширяться.

Стрічка новин: