ГоловнаТехноСмартфони Google Pixel 8 зможуть підтримувати зовнішні дисплеї через порт USB-C

Смартфони Google Pixel 8 зможуть підтримувати зовнішні дисплеї через порт USB-C

Гугловські флагмани нового покоління Pixel 8 можуть отримати можливість підтримки зовнішніх дисплеїв, що зробить їх своєрідним аналогом настільних ПК. У серію згаданих смартфонів, презентація яких відбудеться в жовтні цього року, входить однойменна базова модель і поліпшена Pro-версія.

Подробиці

Зазначається, що зазначена функція може працювати через стандартний порт USB-C. Телефони поставлятимуться з підтримкою альтернативного режиму USB DisplayPort, який дозволяє пристроям підключатися до дисплеїв через USB-C. Штекери цього типу мають велику кількість контактів роз’єму і розроблені для передачі великих обсягів даних.

Найпоширеніші стандарти альтернативного режиму іменуються ThunderBolt і DisplayPort. Їхня місія – передача екрана пристрою на зовнішній дисплей.

Хоча USB-C також може підтримувати альтернативний режим DisplayPort без ThunderBolt, він, за словами експертів, менш універсальний, але все ж є корисним варіантом для пристроїв, які не пропонують способу виведення відео високої роздільної здатності на зовнішній дисплей. У смартфонах немає місця для розміщення виділеного порту HDMI. Тому порт зарядки USB-C, який подвоїв свою функціональність, на перший погляд виглядає вельми корисним.

В останніх бета-версіях Android 14 з’явилася підтримка USB-C DisplayPort Alternate Mode і було внесено поліпшення в режим робочого столу, який був присутній у коді пускової установки.

Підтримка зовнішніх дисплеїв не є новою функцією, прикладом чого є самсунгівський DeX, моторолівська функція “Ready For” та аналогічний режим від “Майкрософт” у смартфонах серії Lumia.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO випустить свій перший бюджетний планшет зі стілусом та клавіатурою

Компанія "ПОКО" готується випустити перший у своїй історії планшетний ПК, підтвердженням чого є нещодавня реєстрація пристрою на євроазійській платформі ЄЕК під ім'ям "Tablet brand...

Redmi Note 13 Pro 5G порівняли з Nothing Phone 2a: всі відмінності

Redmi Note 13 Pro 5G і Nothing Phone 2a - два гідних конкурента в середньому сегменті ринку смартфонів. Незважаючи на зовнішню схожість, пристрої мають...

Розкрита частина характеристик бюджетного флагмана Xiaomi 14T Pro

Чутки з Китаю розкрили деякі деталі про майбутній смартфон Xiaomi 14T Pro, відомий у Піднебесній під ім'ям Redmi K70 Ultra. Подробиці За даними джерел, екран пристрою...