ГоловнаВійськові технологіїПентагон визначився з назвою новітнього "легкого танка"

Пентагон визначився з назвою новітнього “легкого танка”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Новітня бойова машина MPFV отримала офіційну назву M10 Booker. Першими про це повідомили журналісти Military.com.

Подробиці

Церемонія презентації для преси була проведена Пентагоном 9 червня. Цього дня американська армія святкує День народження. Своєю назвою бойова машина зобов’язана одразу двом військовим. Йдеться про Роберта Букера, який загинув у Тунісі 1943 року, і Стівена Букера, який загинув в Іраку 2003 року.

Пентагон визначився з назвою новітнього "легкого танка"M10 Booker є першою за останні чотири десятиліття бойовою машиною нового типу, що надійшла на озброєння американської армії. Вона була розроблена інженерами General Dynamics. Згідно з контрактом на 1,1 млрд USD компанія повинна поставити армії США 96 бойових машин. Загалом Пентагон планує закупити 504 одиниці M10 Booker. На ці цілі буде витрачено близько 6 млрд USD. Вартість одного M10 Booker становить 12,9 млн USD.

Пентагон визначився з назвою новітнього "легкого танка"Як озброєння в машині використовуються 105-мм гармата XM35 і здвоєний кулемет. Кількість членів екіпажу становить 4 людини. M10 Booker перебуватимуть на озброєнні американської армії не менше 30 років.

Головні новини: