ГоловнаВійськові технологіїЕксперти показали, як ЗРК Patriot перехоплює "балістику"

Експерти показали, як ЗРК Patriot перехоплює “балістику”

Patriot входить до невеликої кількості ЗРК, здатних перехоплювати балістичні ракети. Для відбиття вчорашньої комбінованої атаки по Києву був задіяний саме цей американський комплекс. Він успішно перехопив не тільки “балістику”, а й “Іскандер-К”.

Детально

Як відомо, на озброєнні ЗСУ перебувають комплекси у версії PAC 3. Вона має кілька особливостей. Зокрема, ЗРК може працювати в автоматичному режимі. У випадку з “балістикою” це особливо важливо, оскільки після запуску ракети і удару по цілі проходять лічені секунди.

Балістична ракета летить до землі під кутом 90 градусів на швидкості 2,8 км/с. Якщо випущена із ЗРК Patriot зенітна ракета не влучить у ціль, то часу на запуск другої ракети може не залишитися. Саме тому по одній цілі комплекс б’є відразу двома ракетами.

Експерти показали, як ЗРК Patriot перехоплює "балістику"На початковому етапі траєкторії протиракета управляється за допомогою РЛС, що веде ціль. На заключному етапі траєкторії активується головка самонаведення. Мініатюрні твердопаливні двигуни дозволяють протиракеті активно маневрувати.

Протиракета мчить до цілі на величезній швидкості. Вона знищується шляхом удару по бойовій частині. Шрапнель у ракетах ЗРК Patriot не використовується. По суті, куля збиває кулю. На жаль, під час відбиття ракетної атаки фізичні закони і гравітація продовжують діяти. У результаті уламки від двох ракет падають на землю.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20 травня 2024 року о 21:00 за київським часом. Подробиці На цій...

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає значних змін у дизайні порівняно з попередником. Подробиці Однією з ключових...

HyperOS несподівано стала доступною для двох моделей смартфонів Xiaomi

"Сяомі" продовжує впроваджувати фірмову операційку HyperOS, яка напередодні стала доступна на двох нових моделях смартфонів. Подробиці Оновлення виявилось несподіваним для багатьох користувачів, оскільки було випущене без...