ГоловнаТехноЕксперти пояснили, чи можуть старі смартфони уповільнювати Wi-Fi

Експерти пояснили, чи можуть старі смартфони уповільнювати Wi-Fi

Дані в домашній мережі можуть передаватися з різною швидкістю. За словами експертів, швидкість передавання даних залежить від безлічі різних чинників на кшталт місця встановлення роутера або наявності в будинку СВЧ-печі. Вплив на швидкість також мають підключені до маршрутизатора пристрої. Експерти пояснили, чи здатні старі смартфони та лептопи, що використовують для підключення протокол 802.11b, уповільнювати швидкість роботи мережі.

Подробиці

Як відомо, дані в домашній мережі передаються на частоті 2,4 ГГц. В якості альтернативи використовується частота 5 ГГц. Від частоти залежить кількість хвиль, що проходять протягом секунди через фіксоване місце. Від протоколу Wi-Fi залежить використовуваний метод модуляції.

За допомогою протоколу 802.11n дані можна передавати на швидкості до 600 Мбіт/с. Протокол 802.11b дає змогу передавати дані на швидкості до 2 Мбіт/с. Гаджети, що підтримують його, не в змозі розуміти дані, які передаються за допомогою протоколу 802.11n. Незважаючи на це пристрої 802.11b при підключенні до роутера 802.11n працюють. Це пояснюється тим, що для зв’язку з ними роутер використовує зрозумілий їм протокол 802.11b. У результаті швидкість передачі даних у домашній мережі знижується.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно