ГоловнаТехноSamsung заборонив персоналу використовувати генеративний ШІ після помилки з конфіденційністю

Samsung заборонив персоналу використовувати генеративний ШІ після помилки з конфіденційністю

“Самсунг” заборонив використання рукотворного розуму на кшталт Bard і ChatGPT після завантаження одного зі своїх внутрішніх кодів на сервери останнього із зазначених ботів. Інформацію про відповідне рішення керівництва концерну оприлюднило видання Bloomberg.

Детально

Заборона на експлуатацію рукотворного розуму в смартфонах, ПК, планшетах і внутрішній мережі прописана в оновленій внутрішній пам’ятці для персоналу. Керівництво південнокорейського гіганта просить працівників не розголошувати корпоративні відомості “розумним” ботам а-ля ChatGPT.

Як аргументацію “Самсунг” вказує на те, що платформи штучного інтелекту використовують зовнішні сервери для зберігання деяких (а, можливо, і всіх) даних, захист та/або видалення яких пов’язані зі значними труднощами. Співробітники, які знехтували новим правилом, будуть піддані серйозним, аж до вигнання з компанії, дисциплінарним стягненням.

Раніше обмеження або повну заборону на використання ChatGPT і аналогічних ШІ-ботів ввели банкіри з Bank of America, JPMorgan, Bank of America, Citigroup та інших фіногранізацій.

За даними Bloomberg, самсунгівці працюють над власними інструментами ШІ, покликаними полегшити переклад документів, узагальнення інформації, активізувати розробку ПЗ тощо.

Однією з відповідей південнокорейського техногіганта на засилля ChatGPT і гугловного аналога Bard стало встановлення на пристрої Galaxy системи штучного інтелекту Bing, яка інтегрована у вбудовану клавіатуру SwiftKey.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...