Техно

Результати дослідження: продажі смартфонів у материковому Китаї на 10-річному мінімумі

Свіже дослідження агентства Canalys (США) демонструє падіння ринку смартфонів материкового Китаю на 11%/рік за підсумками I триместру 2023-го. Зафіксований обсяг продажів у 67,6 млн одиниць виявився найнижчим показником за останнє десятиліття (востаннє така кількість пристроїв поставлялася на старті 2013-го).

Детально

Лідером ринку материкового Китаю з продажу смартфонів у звітному періоді стала корпорація Apple. Захопити лідерство допоміг ажіотажний попит на моделі iPhone 14 (13,3 млн проданих апаратів, що принесло “яблучникам” 20% ринку Піднебесної).

Друга сходинка імпровізованого “п’єдесталу пошани” дісталася компанії OnePlus. Основний фактор успіху – популярність нових пристроїв дочірнього бренду OPPO. Сумарний показник групи в штуках і відсотках – 12,6 млн одиниць і 19%.

Компанії vivo і HONOR поставили 11,3 млн і 9,7 млн одиниць відповідно, забезпечивши собі третє і четверте місця. Xiaomi замкнула ТОП-5 з об’ємом продажів у районі 8,5 млн одиниць.

– Економічна активність відновилася після ослаблення обмежень COVID-19, але це не призвело до значного зростання попиту на смартфони, – прокоментував аналітик Canalys Лукас Чжун. – Ринок переживає двозначне падіння протягом п’ятого кварталу поспіль. Пандемія вплинула на поведінку споживачів у середньо- та довгостроковій перспективі, змусивши людей витрачати гроші на першорядні потреби. Для того, щоб мотивувати громадян до покупок, продавцям доводиться докладати колосальних зусиль і йти на всілякі хитрощі.

Интересное:

Думку Чжуна поділяє його колега з компанії Canalys Тобі Жу.

– Постачальники поступово коригують планування, щоб пристосуватися до “нової норми” – скорочення обсягу ринку материкового Китаю, і прагнуть випускати привабливі продукти. Співпраця з партнерами по каналу збуту для контролю запасів стала головним пріоритетом. Поряд з оновленням продуктів високого класу на кшталт OPPO Find X6 і Honor Magic5 Pro, скорочення ринку також каталізувало гостру конкуренцію в сегментах початкового і середнього рівня.

– Постачальники випускають продукцію з проривними технічними характеристиками, як-от флагманські чипи, великий обсяг пам’яті, продуктивність оброблення зображень і швидке заряджання, прикладом чого можуть слугувати смартфони Redmi K60, OnePlus Ace 2V і Realme GT Neo5, – продовжив Жу. – В умовах настільки жорсткої конкуренції виробникам слід уникати цінової війни і зосередитися на наданні диференційованих ціннісних пропозицій. Продавці мають і далі створювати свої конкурентні переваги перед іншими, покращуючи користувацький досвід і підвищуючи лояльність до бренду.

Зростання ринку смартфонів материкового Китаю можливе не раніше 2024 року, підвів риску під міркуваннями колег соціолог Canalys Ембер Лю.

Последние новости:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову…

29.04.2024

Впервые показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Грядущая сертификация 3C фактически подтверждает неизбежность презентации Meizu 21 Note, что нивелирует слухи об отказе…

29.04.2024

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для…

29.04.2024

Xiaomi выпустила суперкомпактный 60-литровый бойлер Mijia P1

«Сяоми» обогатила линейку бытовых помощников для дома Mijia электрическим водонагревателем P1, который временно доступен для…

29.04.2024

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei,…

29.04.2024

Apple приняла решение удалить приложения, способные «раздевать» девушек с помощью генеративного ИИ

После появления отчетов о проблемном использовании искусственного интеллекта для создания неприемлемых изображений на телефонах Huawei,…

29.04.2024