ГоловнаВійськові технологіїУкраїнські танки Т-64БВ і Т-72ЕА отримали цифрові панелі

Українські танки Т-64БВ і Т-72ЕА отримали цифрові панелі

Модернізовані танки Т-64 і Т-72, що перебувають на озброєнні ЗСУ, отримали цифрові панелі. Під час модернізації танків Т-72 компанія Excalibur Army встановила в них нові приладові щитки механіка-водія. Відеоролик із новою панеллю був оприлюднений танкістом Т-72ЕА.

Подробиці

У ролику можна побачити, що цифрову панель змонтовано на місці низки аналогових приладів. Її інтерфейс було перекладено українською. Т-72ЕА являє собою модернізовану версію Т-72М1. Під час модернізації на нього було встановлено активний захист, цифрову приладову панель, лазерний далекомір, сучасну систему радіозв’язку, а також тепловізійний приціл. Потужність двигуна була збільшена фахівцями Excalibur Army до 840 к. с.

Про те, що США і Нідерланди погодилися профінансувати передачу ЗСУ капітально відновлених чеською компанією танків, стало відомо в листопаді минулого року. Наразі в цехах чеського підприємства на модернізації перебувають 90 танків. Їх відновлення обійдеться в 90 млн USD. Цю суму сплатять США і Нідерланди в пропорції 50/50.

Українські танки Т-64БВ і Т-72ЕА отримали цифрові панелі
Танк Т-72ЕА, модернізований чеською компанією Excalibur Army

Танки Т-64БВ зразка 2022 року також отримали цифрову приладову панель механіка-водія. Фотознімок панелі було опубліковано в соцмережі у спільноті NMFTE.

Українські танки Т-64БВ і Т-72ЕА отримали цифрові панелі
Цифрова панель у модернізованому танку Т-64БВ зразка 2022 року

Нагадаємо, що минулого року “Харківський бронетанковий завод” успішно випробував модернізований танк Т-64БВ.

Українські танки Т-64БВ і Т-72ЕА отримали цифрові панелі
Модернізований танк Т-64БВ

Фахівці заводу встановили на машину приціл третьої генерації, протикумулятивні екрани, гумові щитки і нові прилади спостереження.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...