ГоловнаРейтингиГлобальний ринок смартфонів за підсумками I кварталу: Samsung і Apple помінялися місцями

Глобальний ринок смартфонів за підсумками I кварталу: Samsung і Apple помінялися місцями

Статистична компанія Canalys опублікувала попередній звіт про динаміку продажів смартфонів за підсумками I кварталу. П’ятірка лідерів, як і раніше, представлена одними й тими самими виробниками.

Детально

В оприлюдненому напередодні документі зафіксовано падіння продажів за підсумками звітного періоду на 12% порівняно з аналогічним триместром 2022-го.

Найуспішнішим виробником смартфонів у I кварталі визнано Samsung. Ринкова частка південнокорейського бренду оцінена в 22% (-2 відсотки, як порівняти із січнем-березнем минулого року). “Срібна” сходинка імпровізованого п’єдесталу пошани дісталася Apple (21%; +3 відсотки). Замикає трійку лідерів Xiaomi Group (11%; -2 відсотки).

Далі розташувалися Oppo і Vivo з результатом 10% і 8% відповідно. Ринкова частка першої з компаній зросла на 1%, а другої – залишилася на рівні I кварталу минулого року. Всі інші виробники сукупно продали 28% пристроїв за підсумками звітного періоду.

Глобальний ринок смартфонів за підсумками I кварталу: Samsung і Apple помінялися місцямиТаке становище лідерів, як порівняти з IV кварталом минулого року, трохи змінилося (Apple опустилася з першого на друге місце). При цьому соціологи Canalys зазначають, що вийти в лідери південнокорейцям вдалося завдяки бюджетним моделям з мінімальним рівнем цінової “накрутки”. Якщо ж оцінювати результати грандів з погляду рентабельності, безумовним і безальтернативним лідером світового ринку смартфонів з величезним відривом від конкурентів є Apple.

“Бронзовий” призер – компанія “Сяомі” – порівняно з I триместром минулого року втратила 2% ринку. Таким чином, за критерієм падіння продажів південнокорейський і китайський техногіганти опинилися в найгіршому становищі серед представників ТОП-5.

Крім того, аналітики Canalys звернули увагу на те, що Xiaomi наражається на дедалі запеклішу критику через те, що не може запропонувати клієнтам колишнього балансу ціни та якості.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно