ГоловнаТехноНазвано другого за величиною власника біткоїнів на планеті після Binance

Названо другого за величиною власника біткоїнів на планеті після Binance

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Влада США досить часто критикує криптовалютну індустрію. Ця обставина не заважає уряду США посідати друге місце в рейтингу найбільших на планеті власників BTC.

Подробиці

За даними Data Analytic, станом на 25.03.2023 американський уряд володів 205 515 BTC. Їхня загальна вартість становить 5,6 млрд USD. Влада США контролює 1,06% від загальної кількості монет, що перебувають в обігу. За цим показником вона поступається лише криптобіржі Binance, яка є власником 447 000 BTC. На третьому рядку з показником 213 000 BTC розташовується уряд Болгарії. Біткоїни були конфісковані у представників організованої злочинності. За ринковою ціною Болгарія їх не купувала.

У розпорядженні уряду США найпопулярніша криптовалюта у світі з’явилася аналогічним чином. Найбільша конфіскація криптоактивів мала місце в жовтні 2020 року. Американські правоохоронці вилучили з одного з електронних гаманців Silk Roads 69 369 BTC. Ім’я їхнього власника названо не було. Відомо, що біткоїни було конфісковано за запитом податкової служби.

Фахівці Data Analytic зазначають, що суму в 205 515 BTC необхідно розглядати як нижню межу діапазону. Вона підтверджена даними з відкритих джерел. Насправді кількість монет, що перебувають у розпорядженні влади США, може бути набагато більшою.

Головні новини: