ГоловнаВійськові технологіїНа озброєння ЗСУ з'являться антидронові системи Red Sky 2 і Drone Dome

На озброєння ЗСУ з’являться антидронові системи Red Sky 2 і Drone Dome

Офіційний Єрусалим дозволив оборонним виробникам постачати антидронові системи в Україну. За даними ЗМІ, експортні ліцензії отримали компанії Rafael і Elbit Systems.

Детально

Конкретні моделі в публікаціях ізраїльських видань не наводяться. Компанії, які отримали експортні ліцензії, виробляють антидронові системи Red Sky 2, ReDrone і Drone Dome. Перші дві моделі від Elbit Systems відрізняються одна від одної наявністю засобів знищення виявлених у повітрі цілей. Вони є тільки у Red Sky 2. Компанія Rafael просуває на ринку систему Drone Dome. Вона призначена для виявлення, придушення і фізичного знищення безпілотників.

Red Sky 2

Переносний ЗРК Red Sky 2 надійшов на озброєння армії Ізраїлю 2010 року. Він призначений для виявлення і знищення повітряних цілей. До складу комплексу входять оптико-тепловізійна система, радар, станція РЕБ, а також бойовий модуль із ПЗРК або кулеметом. Він виробляється Elbit Systems.

ReDrone

Презентація комплексу ReDrone відбулася 2016 року. Він призначений для придушення системи управління БПЛА. В Elbit Systems стверджують, що комплекс ефективний проти всіх модифікацій безпілотників. Дальність перехоплення БПЛА становить 3-4 км.

Drone Dome

Система Drone Dome призначена для придушення безпілотної авіації. Її розробником є компанія Rafael. Широку популярність вона здобула завдяки створенню системи “Залізний купол”. До складу Dome Drone входить радар RADA RPS-42, детектори радіосигналів, а також системи зображення.

Радіолокаційна станція з 360-градусним оглядом здатна виявляти цілі на дистанції до 3,5 км. Оптична система виявляє дрони на відстані до 3 км.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...