ГоловнаВійськові технологіїЗСУ приземлили "невразливий" дрон ZALA за допомогою установки "Буковель-AD"

ЗСУ приземлили “невразливий” дрон ZALA за допомогою установки “Буковель-AD”

Військовослужбовці 58-ї ОМПБр приземлили літальний апарат ZALA 421-16E2 російського виробництва. Для цього вони використовували український комплекс “Буковель-AD”. Примітно, що збитий літальний апарат позиціонується компанією-виробником як “невидимий” і “невразливий”.

Подробиці

За словами бійців, окупанти використовують такі дрони для збору розвідданих і спостереження. ZALA 421-16E2 здатний передавати зображення з камери в онлайн-режимі в будь-який час доби.

Российский разведывательный дрон ZALA 421-16E2Конструктивно літальний апарат виконаний у форм-факторі “літаюче крило”. Крім камери з 60-кратним зумом, безпілотник оснащений тепловізійним модулем. Його розробили фахівці російської компанії ZALA AERO.

Российский разведывательный дрон ZALA 421-16E2У повітрі розвідувальний БПЛА може перебувати до чотирьох годин. Для повернення на землю він використовує парашут і повітряний амортизатор.

Технічні характеристики:

  • Вага: 7,5 кг.
  • Вантажопідйомність: 1,5 кг.
  • Максимальна швидкість: 125 км/год.
  • Максимальна висота: 5 км.
  • Спосіб запуску: пневматична пускова установка.

Украинский комплекс РЭБ "Буковель-AD"“Буковель-AD” розробили інженери Proximus LLC. Ця компанія має українську реєстрацію. Комплекс РЕБ призначений для раннього виявлення безпілотників і блокування каналів управління. Радіус дії “Буковель-AD” становить 20 км.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Секретна функція HyperOS, яка мотивує довше тримати смартфони Xiaomi у заблокованому стані

HyperOS - остання версія операційної системи авторства "Сяомі" - пропонує користувачам низку значних поліпшень, включно з кількома новими інструментами для підвищення продуктивності та плавності...

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...