ГоловнаТехноКонкурент Starink вперше показав свої супутникові термінали

Конкурент Starink вперше показав свої супутникові термінали

Інтернет-рітейлер Amazon, який працює на північноамериканському ринку, вперше показав супутникові термінали Kuiper. Їх розробка зайняла кілька років. Провайдер супутникового інтернету Kuiper позиціонується компанією Джеффа Безоса як прямий конкурент Starlink.

Подробиці

Абонентам Kuiper будуть доступні три модифікації терміналів, що різняться між собою швидкістю доступу. Базова версія з 7-дюймовою антеною забезпечує передачу даних на швидкості до 100 Мбіт/с. Вона характеризується високою транспортабельністю. Термінал можна брати в дорогу.

Термінал Kuiper Project

Друга версія отримала 11-дюймову антену. Вона передає дані на швидкості до 400 Мбіт/с. Компанія Amazon рекомендує використовувати цей термінал як стаціонарний приймач сигналу.

Термінал Kuiper Project

“Старша” версія терміналу отримала антену прямокутної форми з габаритами 19х30 дюймів. Вона здатна забезпечувати передачу даних на швидкості до 1 Гбіт/с. Насамперед цей супутниковий термінал орієнтований на корпоративних клієнтів.

Термінал Kuiper Project

Вартість терміналів названа компанією Безоса не була. Перші два супутникових апарати Kuiper будуть доставлені на орбіту в 2023 році. Наступного року почнеться повноцінне розгортання угруповання. У скільки обходитиметься доступ до супутникового інтернету, Amazon не повідомляє.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...